کاربردهای ورق گالوانیزه ؟ کاربردهای ورق گالوانیزه؟
کاربردهای ورق گالوانیزه
ورق گالوانيزه ورق اهني است كه براي پوشش آن از فلز روي به كارگيري ميشود . در ورق گالوانيزه حتی درصورتيكه پوشش رويين ورق در گیر شكستگي شود كماكان خاصیت ضد زنگ زدگي خويش را محافظت ميكند
. يك كدام از خصوصيت هاي داراي اهميت ورق هاي گالوانيزه طول عمر اين جور ورق ميباشد كه در قبال ساييدگي و خوردگي طول عمر بالايي داراهستند .
کاربردهای ورق گالوانیزه
1 - پانلها و تابلوهای برق , سینی کابل
2 - بعضی از قطعات اسباب خانگی و امکانات آشپزخانه
3 - مخازن
4 - مجراهای هوا و دودکش , ناودان ها و لوله ها
5 - بدنه و سقف کارگاه ها و تالار ها
ورق گالوانیزه به دو صورت کلی رول فرم و فابریک در سوله ایجاد میگردد . ورقهای رول فرم گالوانیزه با ضخامتهای ۰ . ۱۸ میلیمتر تا ۶ میلیمتر و با دو پهنا ۱۰۰ سانتیمتر و ۱۲۵ سانتیمتر ساخت میشوند . ورق گالوانیزه به دو صورت فابریک ۲۰۰۰×۱۰۰۰ میلی متر و فابریک ۲۵۰۰ × ۱۲۵۰ میلیمتر ساخت میگردند . وزن همگانی رولها بسته به پهنا رول یا این که ضخامت و کارگاه خالق میان ۵ تا ۷ بدن می باشد . فولاد گالوانیزه ( به انگلیسی : Galvanized Steel ) به ورق گالوانیزه شده بوسیله روی گفته میگردد .
استعمال از ورق گالوانیزه ۱۰ سود خواهد داشت که عبارتند از :
هزینه ساخت کمتر : برای انجام عملیات گالوانیزینگ , در مقایسه با بقیه روش های معمول دوری از خوردگی , نیاز به هزینه کمتری خواهد بود .
هزینه کمتر برای تعمیرات و مراقبت : چه بسا درحالتی که انجام عملیات گالوانیزینگ در مقایسه با بقیه روش های دوری از خوردگی , هزینه برتر است , اجرای آن به دلیل عدم نیاز به تعمیرات پرهزینه , پیشنهاد می شود .
ارتفاع قدمت مضاعف : ارتفاع قدمت ورقهای پوشش داده شده با روی در محیطهای به طور کامل خورنده , نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ سال است .
اعتبار : استاندارد های متفاوت دربارهی گالوانیزینگ ورق های فولادی , در مسئله ساخت پوشش های نخ نما دعوا مینمایند و این نشان دهنده آن است که ارتفاع قدمت و طرز تلاش لایه روی , برای مصرف کننده قابل اعتماد است .
استمرار پوشش : پوشش تولید شده از روش گالوانیزه به دلیل داشتن یک ساختار متالورژیکی مختص , دارنده ایستادگی مطلوب در قبال صدمات مکانیکی , سایش و خوردگی خواهد بود .
حفظ در قبال صدمات محیطی به صورت اتومات : پوشش های گالوانیزه به دلیل آن که در فولاد رخنه کرده و تحت عنوان کاتد کار می کنند , به همین جهت خواهد توانست مقاطع ریز مو جود در روی مرحله فولاد را در قبال صدمات محیطی و خورندگی , حفظ کنند .
حفظ بدون نقص : پوشش ساخت شده میتواند تمامی نقاط و سطح های فولاد را از جمله گوشه ها , جاهای کوچک و فرو رفتگی ها لبریز نموده و از خوردگی آن ها پرهیز نماید . دراین باره هیچ پوششی خوبتر از پوشش گالوانیزه فعالیت نخواهد کرد .
بازرسی راحت : پوشش گالوانیزه را به راحتی و سوای نیاز با هیچ تست مخربی و صرفا از روش دیده میتوان در اختیار گرفتن و بازرسی نمود . ( در وضعیت یگانه که نیاز به ارایه تضمین برای در اختیار گرفتن کیفیت است , نیاز به آزمایشهای مخرب است )
وصال به انگیزه در طول کوتاه : در شرایطیکه که نیاز باشد از ورق های گالوانیزه در محل مصرف شود , در این صورت نیاز به صرف زمان برای مهیا سازی تراز , نقاشی کردن و یا این که بازرسی نخواهد بود .
حفظ بی نقص به وسیله پوشش گالوانیزه : روند گالوانیزه متعلق به وضعیت آب و هوایی نمی باشد .
قیمت ورق گالوانیزه و ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان
برای تعیین قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق سیاه و قیمت ورق روغنی فولاد مبارکه اصفهان با کارشناسان خبره آسرون تماس بگیرید.
مجتمع فولاد مبارکه اصفهان
مجتمع فولاد مبارکه اصفهان عظیم ترین واحد صنعتی کشور، در 65 کیلومتری جنوب غربی اصفهان واقع شده است. بیش از پنجاه درصد از مصرف فولاد کشور توسط فولاد مبارکه اصفهان تولید میشود. اولين كوره قوس الكتريكي فولادسازي اين مجتمع در مهر ماه سال 1370 راه اندازي شد و در 23 ديماه سال 1371 خطوط توليد فولاد مبارکه افتتاح گرديد.
http://ahan12.rahatblog.ir/post/15
محصولات فولاد مبارکه اصفهان
- ورقهای فولادی با کاربرد در صنایع خودروسازی و قطعهسازی
- صنایع فلزی سبک
- صنایع فلزی سنگین
- لولههای انتقال سیالات
- صنایع بستهبندی
- صنایع لوازم خانگی و الکتریکی
- صنایع لوله و پروفیل
- محصولات تولیدی مجتمع کارخانجات فولاد مبارکه اصفهان
- انواع ورق های گالوانیزه در ضخامت 5 تا 2 میلیمتر
- انواع ورق سیاه کوتاه و بلند در ضخامت های 2 تا 25 میلیمتر
- انواع ورق آجدار در ضخامت های مختلف
معایب ورق گالوانیزه
عملیات جوشکاری این ورق نسبت به آهن معمولی دارنده پیچیدگی و دشواری های به مراتب بیشتری میباشد . گاز ها و بخار های نتایج از عملیات جوشکاری سمی هست و در طولانی مقطع سبب پیدایش بیماری های ریوی خراب و قرار دریافت کردن برای بازه زمانی محدود در قبال این گاز ها منجر پیدایش راز درد , سرگیچه و شرایط تهوع می شود .
گالوانیزه با روش غوطه وری گرم
کار خوردگی و یا این که زنگ زدگی در تراز فولاد هم اثر داراست اکسیژن و بقیه عنصرها خورنده مو جود در محیط در فولاد رخنه کرده و حبابهای ناشی از زنگ زدگی سریعاً پرورش کرده و هنگامی که کهاین حباب ها می ترکند , اثر ها زنگ زدگی بر مرحله فولاد تماما واضح میگردد و نیاز به ترمیم یا این که جایگزینی نصیب مجروح ( پوسته شده ) میباشد . برای اینکه از این رخداد خودداری شود از پوشش گالوانیز می توان استفاده نمود . که از چند لایه های آلیاژی روی - آهن در مقدار های مولکولی تشکیلشده , که بصورت متالورژیکی به مرحله ورق می چسبند و بازدارنده از پیشروی پرسرعت مراحل خوردگی شده و سبب به مراقبت فولاد در قبال خوردگی می شود .
تاریخچه گالوانیزه به سال ۱۷۴۲ , وقتی که یک شیمیدان فرانسوی به اسم ملوین در سمیناری روشی را برای پوشش آهن با فروبردن آن در مذاب روی ارایه کرد , بر میگردد . در سال ۱۸۳۶ یک شیمیدان فرانسوی دیگر به اسم سورل , به روشی برای پوشش آهن با روی , پس از نظافت کردن اول آن با اسید سولفوریک وفر و بردن آن درفلاکس کلرید آمونیوم , دست یافت . موفقیت های تجاری روند گالوانیزه , از دربین صدها روش مو جود برای نگهداری از خوردگی در ۱۴۰ سال قبل , به ثابت رسیده است .
ضخامت ورق های گالوانیزه
برگه های گالوانیزه دارنده استاندارد هایی میباشند که ضخامت آنها را مینیمم ها انتخاب مینمایند .
http://chetor.bigsite.ir/post-178638.html
مهم ترین فاکتورهایی که ضخامت و ظواهر پوشش گالوانیزه را پایین تاثیر قرار میدهد عبارتند از :
- ادغام شیمیایی فولاد
- حالت سطحی
فعالیت سرد انجام یافته روی فولاد قبلی از گالوانیزه
- زمان غوطه وری در خزینه
- نرخ بیرون کردن از خزینه
- متالورژی پروسه گالوانیزه
- نرخ سرد کردن فولاد
ادغام شیمیایی فولادی که گالوانیزه می شود , فراوان حساس است , برای مثال , اندازه سیلیکون و فسفر جان دار در فولاد شدیدا ضخامت و ظواهر پوشش گالوانیزهرا زیر تاثیر قرار میدهد . میزان ۰ . ۰۴ % سیلیکون یا این که بیشتر و یا این که اندازه ۰ . ۰۵ % فسفر یا این که بیشتر در فولاد باعث به کلفت شدن پوشش می شود , که دربرگیرنده آلیاژهای آهن –روی است .
کربن , سولفور و منگنز جانور در فولاد اثر مقداری در ضخامت پوشش گالوانیزه دارااست .
تاثیر سیلیکون در ضخامت پوشش
در مخلوط کردن معین از فولاد که لایه آلیاژی روی آهن را حاذق می نماید و اینکه این کار در آهن ظاهری تیره و خاکستری تولید می نماید و همینطور پایداری این پوشش با پایداری پوشش گالوانیزهای که ظاهری براق داراست در قبال خوردگی ( زنگ زدگی ) یکسان است . لایههای آلیاژی با ارتقا دما و طولانی شدن بازه زمانی زمان غوطهوری ضخیمتر میگردند و علت این دستور , مراحل نفوذی برخورد گالوانیزه هست . همانگونه که میدانید در فرآیندهای نفوذی ابتدا عکس العمل سرعت بالا انجام میپذیرد البته به مرور زمان و کلفت شدن لایههای آلیاژی سرعت واکنشپذیری کاهش می یابد
. ضخامت فرنگی ( لایهی روی ) تعلق شدیدی به خارج آوردن مثال از خزینه روی دارااست . با خروج پرسرعت مثال از خزینه روی پوشش صورت گرفته شده مضاعف قطور خواهد شد . به خواسته اندازهگیری ضخامت پوشش درست شده یکسری نقطه را اندازهگیری می کنند و آنگاه با به دست آوردن میانگین از اندازههای بدست آمده ضخامت آخری پوشش موردعلاقه مشخص و معلوم می گردد .